În anotimpul când toată natura se trezește, la noi un ”somn liniștit” tot este o căutare constantă.
Somnul este afectat  atât de anul în care am înfruntat pandemia, cat si  de ceea ce gândim și purtăm acasă , de ceea ce ținem lângă noi si de ceea ce visăm.

Așadar am citit, ne-am informat și vă recomandăm aceste sfaturi de la specialiști, cu cele mai ușoare metode, fără medicamente pentru somn, cu scopul să dormim mai bine, mai confortabil și mai odihnitor. Desigur, în confortabilele pijamale din bumbac 100% Andu Home.

Somn ușor: top sfaturi și idei speciale,
zilnic în pijamale

Prima dată, la ce duce lipsa unui somn ușor:

  • Creșterea riscului de obezitate
  • Apariția de boli de inimă
  • Diabet de tip 2

De la deconectarea de electronice, la deconectarea de propriile impulsuri electrice din mintea noastră, procesul este unul lung, ce ține mai mult de un întreg stil de viață. De la prima cafea de dimineață, la ultimul gând, de toate depinde somnul liniștit.

Dar aceste sfaturi, alături de pijamalele de calitate premium Andu Home, din materiale naturale și atente cu pielea, vin să vă ajute să simplificați căutările pentru un somn bun.

Sfaturi pentru un somn linistit, în mod natural:

1. În primul rând, nu încerca tehnici sau medicamente speciale, dacă nu cunoști cauza pentru care nu poți avea un somn liniștit.
Este util să consulți medicul pentru a afla dacă tulburarea este cauzată de o problemă medicală (depresie, dereglări ale glandei tiroide, anemia, bufeurie incontinența urinară etc).
Altfel, nici cele mai frumoase gânduri, reprize de yoga sau cele mai delicate pijamale nu te vor ajuta până nu se remediază problema fizică.

2. Un somn lung și odihnitor noaptea nu exclude un somn rapid ziua. Ba mai mult, să ai episoade de somn ziua e recomandat ca să tratezi insomnia noaptea.

”Power naps” este conceptul despre care sigur ai auzit. Sara C. Mednick, dr. expert în somn și autor al cărții Take a Nap! Îți schimbă viața, spune:

„Puteți obține beneficii incredibile de la 15 la 20 de minute la un pui de somn. Resetați sistemul și obțineți o explozie de vigilență și performanțe motorii crescute, pentru a evita somnolența și pentru a obține un impuls energetic.”

Pijamaua pentru pui de somn:

3. Asigură-te că dormitorul este răcoros. Deși pare contraintuitiv și vrei confort de la o temperatură mai mare, pentru somn liniștit nu este indicat să ridici temperatura ambientală.
O temperatură recomandată pentru somn liniștit este de 18.5 grade.
Seteaz-o și alege o pijama mai groasă, dacă nu te încântă gândul, căci oricând poți scoate un picior afară de sub așternut, modul natural al corpului de a regla temperatura.

Pijamaua pentru cald și bine:

Le lipsește un somn liniștit celor care:

Și-au mărit familia și dorm cu un ochi mereu deschis, cu grija celor mici.
Natural, celor cu vârste înaintate (peste 60% din femeile în vârstă manifestă aceste dereglări de somn).
Celor care nu au răbdare, mare parte dintre noi, care credem că dacă nu adormim imediat avem o problemă.

”Dacă îți ia 20 de min¬ute să adormi nu înseamnă neapărat că ai o problemă cu somnul” (Dr. Hadine Joffe, conferentiar in psihiatrie la Harvard Medical School)

4. Expunerea la lumină puternică de soare reglează mai mult decât atitudinea și nivelul de vitamine. Lumina solară naturală ajută la menținerea unui ritm circadian sănătos, adică reglează perioadele de somn. Pentru somn bun noaptea, expune-te la lumină ziua.
Pijamaua perfectă pentru acasă și somn ușor:

Culorile strălucitoare precum roșul pot absorbi și razele UV și protejează pielea. Cu cât culoarea este mai vie, cu atât este mai mare protecția.

5. Lista de GRIJI este o altă soluție care se ocupă cu eliberarea minții de data asta. Înainte de culcare, tot ce îți trece prin cap ajunge pe o foaie, de la temeri la lucruri de făcut. Mai mult decât să fie eliberare din mintea conștientă, experții au dovedit că mintea devine expertă în a rezolva problema care sunt puse ca întrebări.

  • Oare cum o să rezolv situația cu X mâine când mă tem că nu am răspuns?

Așadar, cât stai în pijama, pune pe listă potențialele lucruri care te pot ține treaz, apoi lasă-le pe masă și tu mergi în pat.

6. Mergi în întuneric fără teamă. Deși inconfortabil pentru unii, o cameră în complet întuneric sau purtarea unei măști este benefică pentru un somn liniștit. Vei adormi mai repede fără input de la ochii care privesc mereu.

Alege orice culoare pentru mască, pijamaua va completa ținuta de ”regină a somnului”, mai ales în acest nou model de pijama delicat Andu Home.

Igiena somnului = Un concept real

Asemenea igienei corporale, vine să completeze un stil de viață sănătos. Reprezintă încercarea de a pune în aplicare mici strategii sau mici modificări pentru a îndrepta obiceiurile de somn. În plănuirea acestui concept intră 4 zone unde trebuie să faci îmbunătățiri: Dormitoru, Programul de somn, Rutina înainte de somn, Obiceiuri în timpul zilei. Am ales din fiecare zonă idei și sfaturi, ca să le poți aplica simplu, de azi.

7.Program de somn la întreaga familie, nu doar celui mic. În filme și în lucrurile pe care le învățăm alături de cei mici, faptul că le facem program de somn aduce mai mult decât rutină. Este dovedit că un timp de trezire și culcare consistente, chiar și în weekend sau în alte zile în care altfel ați fi tentați să dormiți în plus, sunt esențiale pentru dezvoltarea unui somn mai liniștit.

8.Pat și atât, oricât de tentant sună să scrii ceva pe laptop sau să citești. Este recomandat să obișnuiești creierul doar cu activitatea principală pe care trebuie să o perceapă în legătură cu patul: somnul. Așadar, în pat mergi să dormi, într-un spațiu departe de job sau alte distrageri ale atenției.

9. Cele 30 de minute pe care să le ții minte. Atât când vine vorba de mișcare sau exerciții ziua, atât de legate de modul cum dormi, cât și 30 de minute seara când trebuie să le dedici unui ritual ce nu implică lumină albastră.

Câteva rânduri dintr-o carte, un duș fierbinte, meditație, joacă alături de cei mici, aceste minute combinate fac un obicei și din obicei fac tratament pentru somnul care vine greu.

10. Nud. Da, ne place mult colecția nouă Andu Home, dar includem și sfatul experiților legat de somnul în nud. Alege un halat confortabil pentru casă și pentru a intra în rutina somnului.

Apoi intră în pat și dormi nud. Motivele principale pentru care se recomandă somnul în nud? Mișcare liberă, dar și potențialul instant de a crește sau reduce temperatura corporală.

PLUS: Un studiu a constatat că a petrece mai mult timp gol a îmbunătățit stima de sine a participanților și a scăzut insatisfacția față de imaginea corporală și depășirea standardelor nerealiste sau a barierelor de cuplu.

Sfat Andu Home pentru: O nouă stare de relaxare

Pentru că povestea Andu Home începe de la un vis și o colecție de pijamale, ne dedicăm momentelor voastre de relaxare și deconectare acasă.

”Am plecat de la premiza că pijamaua este un obiect vestimentar intim, în care vrei în primul rând să te relaxezi, am investit încă de la început în cele mai bune materiale pentru produsele noastre, materiale naturale și de calitate. ” Andu Hanea, CEO

Noua colecție duce mai departe povestea Andu Home, cu aceleași materiale fine, confortabile şi plăcute la atingere, care îți vor face nopțile mai odihnitoare. Natural, ca un somn bun, conțin bumbac și vin în măsuri confortabile.

Cămăși de noapte, pijamale cu mâneca scurtă, lungă sau cu umerii goi, asortate cu pantaloni scurți, lungi sau ¾, descoperă colecțiile acum la reducere pentru EA, ca alt motiv de relaxare, pentru zile relaxate și nopți deconectate, cu Andu Home.