Aprilie, mai bine spus prima sâmbătă a lui Aprilie, a adus iar Ziua internațională a bătutului cu perne. Tu ai celebrat în pat?
Dacă nu, ca pentru orice competiție, începe de acum să te antrenezi pentru la anul, în echipamentul perfect: pijamale Andu Home.

Îți spunem de ce merită să petreci timp făcând activități în pat și cum o poate face fiecare: Ea, El și Copii.
Vedem și detalii inedite despre timpul pe care îl petreci în pat, alături de cele mai cool pijamale Andu Home, pentru a completa informațiile utile despre somn odihnitor despre care am mai scris. Pentru că ocazii de stat în pijamale mai sunt luna aceasta, de la Vacanță, la Ziua pamântului sau a sănătății.

5 detalii inedite despre cum petrecem ocaziile de stat în pijamale

1. Un procent de 12% dintre oameni visează doar în alb și negru. Explicațiile încă se caută, dar dacă și pentru tine visele sunt așa, atunci mergi în pat cu ceva colorat.

Și alături de pijamaua preferată, colorată, adu și activitățile care inspiră creativitatea, cum este și celebrata Bătaie cu perne. Nu de alta, dar activitatea cardiacă înainte de somn, la fel ca râsul și jocul, ajută somnul și funcțiile corpului peste noapte.

2. Anul acesta în 22 Aprilie celebrăm ziua Pământului. Practica de care am auzit este stingerea luminilor și deconectarea aparatelor de la electricitate, pentru o oră. Conceptul face parte din ideea de ”acțiuni cu sens”, iar a fi bun cu mediul care ne susține este unul dintre aceste mici impacturi pe care le putem face.

De exemplu, în 1983, Steve Jobs încerca să-l aducă pe John Sculley de la PepsiCo pentru a deveni noul CEO al Apple. Jobs l-ar fi întrebat: „Vrei să-ți petreci restul vieții vânzând apă cu zahăr sau vrei o șansă să schimbi lumea?” În această cerință, Jobs a folosit o puternică forță psihologică: dorința umană profundă de a face o muncă semnificativă.
Anul acesta te poți implica…din pat. Vrei doar să dormi, sau vrei să îți petreci seara alături de o planetă întreagă? Așadar, în 22 aprilie, pune haine de lucru:

Și contribuie la o muncă monumentală, mondială, de a face un bine planetei. Nu doar timp de o oră, ci cu intenția de a vindeca și în viitor.

3. Părinții știu asta bine, dar la nivel de statistici, un procent de 33% dorm mai puțin decât cele 7 ore minim recomandate de somn pe noapte. Dar și cuplurile fără copii dorm șapte ore doar în procent de 31%. Așadar, pentru toți cei care dorm sănătos, dar și pentru cei care au nevoie de ingrediente extra pentru somn, mai jos propunerile noastre de ținute și sfaturi de somn odihnitor din blogul anterior.

4. Suferi de Dysania?
Răspunde-ți singur și află cum să diferențiezi simptomele:

  • Dacă îți este greu să te dai jos din pat dimineața timp de 1 sau 2 ore după trezire și nu știi de ce? Nici medicii, care nu recunosc încă ca o boală această afecțiune, care însă există.
  • Dacă te întinzi și petreci 1 sau 2 ore în pat așa…nu suferi de nimic mai mult decât de relaxare.
  • Dacă ai aceste simptome și nu e doar de plăcere statul în pat, posibil cauzele să fie și alte afecțiuni, ca anemie, apnee, diabet, probleme alre tiroidei, așa că mergi la investigații.
  • Dacă însă ziua ta arată așa la alegere și tot ai reușit să citești 1 carte, să comunici nu prietenii și familia, să faci și ceva handmade și să ajungi la zi și cum serial, atunci nu suferi de nimic, ci mai degrabă ești la încărcarea maximă cu creativitate specifică sentimentului de vacanță.

5. Dacă faci totul cum trebuie, atunci petreci o treime din viață dormind. Dar să nu crezi că este timp irosit, mai ales că un alt Fun Fact care nu este așa amuzant spune că privarea de somn te poate doborâ mai repede decât lipsa de mâncare. Da, este atât de important să petrecem timp în pat, relaxați, adormiți și învățând de la pisoi.

Nu doar pozițiile de somn, dar mai ales specializarea în ale somnului, căci pisicile sunt cele care au ajuns deja la două treimi din viață să doarmă.

Sfat Andu Home pentru: O nouă stare de relaxare

Mici victorii: Odată cu Ziua mondială a sănătății, alege să celebrezi și cele mai mici ocazii. Începe cu aceste celebrări de mai sus, cu a câștiga o luptă cu pernele, cu a alege pijamalele pentru familia ta în coș, pe anduhome.ro, cu a contribui la Ziua Planetei.

Dacă încă nu știi ce conceptul de ”small wins” și cât de mult contează pentru mentalul și sănătatea noastră de zi cu zi, uite câteva idei pe scurt, să te ajute de azi.

  • Puterea progresului nu ține cont de cât de însemnată este sarcina care e gata, așa că până și a așeza cărțile, hainele sau patul sunt considerate de creier reușite, victorii, progres.
  • Cu cât te vei confrunta mai frecvent cu acel sentiment de progres, cu atât sunt creierele mai susceptibile să fie creative pe termen lung.
  • În cartea sa, Puterea obiceiurilor, Charles Duhigg folosește termenul „victorii mici” pentru a se referi la modificări de comportament modeste care pot declanșa o reacție în lanț de schimbări mai multe și mai bune.
  • David Allen, guru al productivității, recomandă o „regulă de două minute” în cartea sa, Getting Things Done. Și e simplu să obții victorii așa, chiar și în pat, căci tot ce poți face în 2 minute ești îndemnat să faci, iar asta poate fi: schimbarea așternuturilor, meditație, o listă de to do pe mâine, să scrii în jurnal ce te-a ajutat azi, să citești o glumă sau o poveste scurtă celui mic.

Mergi în SHOP și alege pijamalele pentru un aprilie celebrat în pat: